fbpx

Bezmaksas piegāde pirkumiem virs 40 EUR uz Omniva pakomātiem, DPD Pickup punktiem vai Pastu visā Latvijā!

×

Gremošanas sistēmai

Gremošanas fermenti, bifidobaktērijas, labās baktērijas. Gremošanas sistēma pārstrādā uzņemtās barības vielas un novirza tās tālākai funkciju izpildei – enerģijas ražošanai, orgānu darbībai un citur.

Bosvēlija– normalizē zarnu trakta darbību un miklofloru, uzlabo gremošanas procesus, tāpat rūpējas arī par locītavu kustīgumu, tai piemīt arī pretiekaisuma īpašības.

Cinks– veicina imūnsistēmas darbību, uzlabo ādas veselību, gremošanas sistēmas darbību, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi organismā.

Gota kola– efektīvi uzlabo asinsrites sistēmu, atbrīvo organismu no smaguma sajūtas, veicina gremošanas sistēmas darbību un mazina sāpes kuņģī.

Guarana– spēj mazināt apetīti, cīnās ar enerģijas trūkumu, nogurumu un miegainību, uzlabo gremošanas sistēmas un kuņģa darbību, mazina galvassāpēs.

Ingvera sakne– palīdz nomierināt kuņģi, mazina diskomforta sajūtu, rūpējas par vēdera veselību, tāpat ingvera sakne mazina nelabuma sajūtu un rūpējas par normālu gremošanas trakta darbību.

Ābolu sidra etiķis kapsulās – samazina apetīti un normalizē svaru, kā arī palīdz attīrīt žultspūsli, uzlabo vielmaiņu un ādas stāvokli.

Kurkuma kapsulas, kuras veicina nervu sistēmas un garīgo līdzsvaru, rūpējas par aknu veselību un novērš tauku uzkrāšanos un veicina gremošanas sistēmas darbību

Detox tēju – tā satur dadžu augļus, zaļo tēju, dadžu un pienenes sakni, kas attīra organismu un paātrina vielmaiņu, rūpējas par aknu darbību un gremošanas sistēmas funkcionalitāti.

Trifala ir pagatavota no trīs augiem: AmalakiBibhitaki, and Haritaki. Tā veicina ķermeņa dabisku attīrīšanos; atbalsta imūnsistēmu; dabisks antioksidants; veicina regulāru vēdera izeju; uzlabo gremošanu; veicina barības vielu uzsūkšanos.

Enzīmi – cilvēka organisma šūnās ir enzīmi, ko pazīstam arī kā fermentus. Noteikti enzīmi ir iesaistīti gremošanas sistēmas darbā, ir tādi enzīmi, kas svarīgi imūnsistēmai, un tādi, kas iesaistās iekaisuma procesa samazināšanā. Tiesa, dažkārt šie dabiskie bioķīmiskie procesi nenorit pietiekami labi un ir vajadzība enzīmus uzņemt papildus.

Inotizols (inositol) – veicina zarnu darbību, atbalsta svara zaudēšanas norisi diētas laikā, palīdz pie gremošanas traucējumiem un stiprina nervu sistēmu!

Čia sēklu labās īpašības slavē uztura zinātnieki visā pasaulē. Tajās ir lielākā daļa mūsu veselībai vērtīgo uzturvielu – bagāts šķiedrvielu, antioksidantu un minerālvielu avots. Nepiesātinātās taukskābes mazina dažādu slimību risku, kā dēļ zinātnieki ierindo čia sēklas superproduktu (superfoods) kategorijā. Tās satur arī olbaltumvielas un dažādus vitamīnus, bet tajās īpaši bagātīgi pārstāvētas uzturvielas gremošanas, asinsrites un enerģijas atbalstam: 1.Par spīti sēklu niecīgajam izmēram, tās ir piesātinātas ar organismam svarīgiem antioksidantiem. To uzdevums ir aizsargāt sēklu kodolā iekapsulētās eļļas, bet mūsu organismā tie neitralizē brīvos radikāļus, tā kavējot šūnu novecošanos. Sēklās bagātīgi atrodama hlorogēnskābe, kofeīnskābe, miricetīns un kvercetīns. Tie visi labvēlīgi ietekmē aknu, sirds, asinsvadu veselību un šūnu atajaunošanos. Piemēram, hlorogēnskābe var mazināt iekaisuma procesus organismā, savukārt, kvercetīns palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. 2. Čia sēklas ir ļoti bagātas ar šķiedrvielām – tās ir vairāk nekā 1/3 no visa sēklu sastāva. Zināms, ka šķiedrvielas atbalsta gremošanas sistēmas darbību un veicina ilgāku sāta sajūtu. To pietiekams daudzumus uzturā samazina holesterīna līmeni un palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. Piemēram, tajās ir divas reizes vairāk šķiedrvielu nekā auzu klijās. 3. Ievērības cienīgā daudzumā čia sēklas satur fosforu, kalciju, kāliju, magniju, dzelzi un cinku. Mūsu ķermenī minerālvielas ir svarīgas dažādu veselības funkciju atbalstam: tās piedalās hormonu veidošanā, kaulu, muskuļu un smadzeņu darbības uzturēšanā. 4. Čia sēklas ir īpaši bagātas ar sirdij labvēlīgajām omega-3 taukskābēm. Apmēram 75% visu sēklās esošo taukvielu veido omega-3 alfa linolēnskābe (ALA), bet ap 20% ir omega-6 taukskābes. Uzskatāms, ka, pateicoties pareizai šo taukskābju attiecībai uzturā, čia sēklas iekļautas superfoodskategorijā. Zinātnieki skaidro, ka ar mūsdienu diētas ēdieniem cilvēki uzņem pārāk maz omega-3 un pārāk daudz omega-6, kas, iespējams, veicina iekaisuma procesus un dažādu slimību veidošanos. Čia sēklas ir viens no tiem produktiem, kas nodrošina nepiesātināto taukskābju pareizu attiecību iekaisuma procesu mazināšanai organismā. Tāpat, piemēram, līdzīgi vērtīgas funkcijas veic arī linsēklas un valrieksti, jo tajos ir daudz vairāk omega-3.

Inulīns ir ķīmisks polisaharīds, kas sastāv no ilgas fruktozes molekulu ķēdes. Dabā tas ir atrodams kā daudzu augu krājums. Bagātākais inulīna avots ir cigoriņu sakne un artišoks, bet tas ir atrodams arī visās sīpolās un praktiski visu augu uzturā. Tas ir smalks, balts, ūdenī šķīstošs pulveris bez izteiktas garšas vai smakas, ko īpaši novērtē ar uzturvērtībām un zemu kaloriju saturu (1 kcal / g). To parasti izmanto kā cukura un tauku aizstājēju (produktos ar zemu tauku saturu). Inulīns ir nesagremojams cilvēka ķermenim, netiek absorbēts asinsritē un nav iesaistīts metabolismā – tomēr tas ir ārkārtīgi labvēlīgs organismam. Tās galvenā darbība ir resnā zarna, kur tā kalpo par barības vielu avotu zarnu mikroorganismiem.Tas nodrošina optimālus dzīves apstākļus “draudzīgām” baktērijām, veicina to augšanu un dalīšanos, tādējādi novēršot nevēlamu “naidīgu” baktēriju pavairošanuŠo īpašību dēļ pamatoti tiek uzskatīts, ka inulīnam ir probiotiska iedarbība, kas uzlabo zarnu darbību un netieši stiprina imūnsistēmu. Cita starpā tas palīdz novērst infekciozu caureju un palielina ķermeņa izturību pret infekcijām. Tas aizsargā zarnu no iekaisuma un pat vēža zarnu slimībām. Pietiekams inulīna daudzums regulē peristaltiku, nodrošina regulāru iztukšošanos un tādējādi darbojas pret aizcietējumiem. Inulīns ir īpaši piemērots diabēta slimniekiem, jo ​​tas regulē cukura līmeni asinīs, pazemina paaugstinātu asinsspiedienu un to bez riska var izmantot kā saldinātāju.

Šķiedrvielas, sauktas arī par balastvielām, ir visu augu (arī zāles un koksnes) galvenā sastāvdaļa. Šķiedrvielas organismā nesadalās un neuzsūcas, jo gremošanas orgāni neizdala vielas, kas varētu apēstās šķiedrvielas sašķelt. Uzņemtas ar uzturu, tās virzās pa gremošanas traktu, izpildot savas funkcijas, un tad tiek izvadītas no organisma ārā. Šķiedrvielām nav uzturvērtības, tomēr uzturā tās ir nepieciešamas, jo palīdz mūsu organismam darboties pēc iespējas labāk – piemēram, šķiedrvielas nodrošina labu vēdera darbību un samazina holesterīna daudzumu organismā.

Detokss jeb ķermeņa attīrīšana ir diēta, kura laikā ar dažādu produktu palīdzību no organisma tiek izvadīti nevajadzīgie toksīni, kas iegūti, ēdot dažādus pārstrādātus produktus, kurus mūsu ķermenis nespēj pārstrādāt. Šīs diētas laikā ķermeņa uzbūve un ikdienas dzīvē var notikt patīkamas pārmaiņas, piemēram, tiek zaudēts liekais svars un tauki, kas veidojušies no liela daudzuma cukura ikdienā, tāpat uzlabojas garīgā un fiziskā veselība, kā arī miegs ikdienā kļūst labāks. Kā tas notiek? Detoksa laikā tiek izmantota kāda no metodēm, kurā ietilpst konkrēti produkti, kas palīdzētu izvadīt no ķermeņa to, kas tam nav nepieciešams. Attīrīšanās laikā visbiežāk izmantotie veidi, kā to realizēt, ir: dažādu šķirdumu, piemēram, sulas vai smūtiju, lietošana kā ēdienreizes aizstājējs vairāku dienu garumā; noteiktu ēdienu grupu, piemēram, izstrādājumu, kas satur miltus, izslēgšana no ikdienas ēdienkartes; dažādu detoksam paredzētu produktu izmantošana un citi.

Probiotikas ir dzīvi mikroorganismi, kuri labvēlīgi ietekmē cilvēka gremošanas (kuņģa-zarnu) traktu. Probiotikas tiek iedalītas bakteriālajās un rauga sēnīšu probiotikās, un to sastāvā esošās dzīvās baktērijas lactobacilli, bifidobacterii un sēnītes saccharomyces veido normālu zarnu mikrofloru. Šo mikroorganismu darbība un funkcijas ir daudzpusīgas – baktērijas sašķeļ nesagremotos pārtikas pārpalikumus un palīdz labāk absorbēt pārtikas vielas. Tāpat tās sintezē daudz vitamīnu un neaizstājamās aminoskābes, atvieglo dzelzs, kālija un D vitamīna uzsūkšanos, aizkavē patogēno mikroorganismu vairošanos zarnās, kā arī spēcina imūnsistēmas darbību (stimulē imunoglobulīna IgA produkciju). Tās mazina arī laktozes nepanesības simptomus, jo baktēriju fermenti veic piena cukura sašķelšanu tievajās zarnās, lai tas var veiksmīgi uzsūkties.

Lecitīns aktīvi piedalās tauku vielmaiņas regulācijā, sašķeļot taukus līdz vienkāršām taukskābēm. Tāpēc lecitīna klātbūtnē lipīdi ātrāk pamet aknas un nonāk tauku depo un orgānos. Turklāt, lecitīna lietošana veicina alkohola, nikotīna, zāļu un narkotiku, pārtikas konservantu un krāsvielu toksiskās iedarbības izraisīta aknu šūnu bojājuma samazināšanos un aknu šūnu atjaunošanās procesa paātrināšanu.

Piesakies jaunumu saņemšanai
Loading

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai www.fitfactory.lv. Uzzināt vairāk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close