fbpx

Bezmaksas piegāde pirkumiem virs 40 EUR uz Omniva pakomātiem, DPD Pickup punktiem vai Pastu visā Latvijā!

×

Zaļie kokteiļi

Augu izcelsmes produkti, kas satur augļus, dārzeņus, dažādus augus un ogas, tie bagātīgi nodrošina vitamīnus un minerālvielas cilvēka organismam. Šie veselīgie pārtikas produkti arī sniedz veselībai nepieciešamās šķiedrvielas. Augļu un dārzeņu lietošana uzturā stiprina organismu un uzlabo vispārējo veselības stāvokli.

Šķiedrvielas, sauktas arī par balastvielām, ir visu augu (arī zāles un koksnes) galvenā sastāvdaļa. Šķiedrvielas organismā nesadalās un neuzsūcas, jo gremošanas orgāni neizdala vielas, kas varētu apēstās šķiedrvielas sašķelt. Uzņemtas ar uzturu, tās virzās pa gremošanas traktu, izpildot savas funkcijas, un tad tiek izvadītas no organisma ārā. Šķiedrvielām nav uzturvērtības, tomēr uzturā tās ir nepieciešamas, jo palīdz mūsu organismam darboties pēc iespējas labāk – piemēram, šķiedrvielas nodrošina labu vēdera darbību un samazina holesterīna daudzumu organismā.

Čia sēklu labās īpašības slavē uztura zinātnieki visā pasaulē. Tajās ir lielākā daļa mūsu veselībai vērtīgo uzturvielu – bagāts šķiedrvielu, antioksidantu un minerālvielu avots. Nepiesātinātās taukskābes mazina dažādu slimību risku, kā dēļ zinātnieki ierindo čia sēklas superproduktu (superfoods) kategorijā. Tās satur arī olbaltumvielas un dažādus vitamīnus, bet tajās īpaši bagātīgi pārstāvētas uzturvielas gremošanas, asinsrites un enerģijas atbalstam: 1.Par spīti sēklu niecīgajam izmēram, tās ir piesātinātas ar organismam svarīgiem antioksidantiem. To uzdevums ir aizsargāt sēklu kodolā iekapsulētās eļļas, bet mūsu organismā tie neitralizē brīvos radikāļus, tā kavējot šūnu novecošanos. Sēklās bagātīgi atrodama hlorogēnskābe, kofeīnskābe, miricetīns un kvercetīns. Tie visi labvēlīgi ietekmē aknu, sirds, asinsvadu veselību un šūnu atajaunošanos. Piemēram, hlorogēnskābe var mazināt iekaisuma procesus organismā, savukārt, kvercetīns palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. 2. Čia sēklas ir ļoti bagātas ar šķiedrvielām – tās ir vairāk nekā 1/3 no visa sēklu sastāva. Zināms, ka šķiedrvielas atbalsta gremošanas sistēmas darbību un veicina ilgāku sāta sajūtu. To pietiekams daudzumus uzturā samazina holesterīna līmeni un palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. Piemēram, tajās ir divas reizes vairāk šķiedrvielu nekā auzu klijās. 3. Ievērības cienīgā daudzumā čia sēklas satur fosforu, kalciju, kāliju, magniju, dzelzi un cinku. Mūsu ķermenī minerālvielas ir svarīgas dažādu veselības funkciju atbalstam: tās piedalās hormonu veidošanā, kaulu, muskuļu un smadzeņu darbības uzturēšanā. 4. Čia sēklas ir īpaši bagātas ar sirdij labvēlīgajām omega-3 taukskābēm. Apmēram 75% visu sēklās esošo taukvielu veido omega-3 alfa linolēnskābe (ALA), bet ap 20% ir omega-6 taukskābes. Uzskatāms, ka, pateicoties pareizai šo taukskābju attiecībai uzturā, čia sēklas iekļautas superfoodskategorijā. Zinātnieki skaidro, ka ar mūsdienu diētas ēdieniem cilvēki uzņem pārāk maz omega-3 un pārāk daudz omega-6, kas, iespējams, veicina iekaisuma procesus un dažādu slimību veidošanos. Čia sēklas ir viens no tiem produktiem, kas nodrošina nepiesātināto taukskābju pareizu attiecību iekaisuma procesu mazināšanai organismā. Tāpat, piemēram, līdzīgi vērtīgas funkcijas veic arī linsēklas un valrieksti, jo tajos ir daudz vairāk omega-3.

Beta-glikāns ir garās ķēdes polisaharīds, kura vienības ir attēlotas ar glikozi. Tas attiecas uz bioloģiski aktīvām vielām, kas labvēlīgi ietekmē visus iekšējos orgānus un sistēmas. Tas ir šķiedrvielu paveids, kas nozīmē, ka tas palīdz attīrīt zarnas un normalizēt tā mikrofloru. Beta-glikāniem ir pretaudzēju, imūnstimulējoši, pretvīrusu, antibakteriāli, pretsēnīšu, pretparazītu, antioksidanti un radioprotektīvi īpašības. Beta-glikāns ir spēcīgs un nekaitīgs imunitātes aktivators. Tas aktivizē imūnās atbildes, palielinot imūno šūnu nobriešanas ātrumu, mainot to aktivitāti un ievērojami palielinot to dzīves ilgumu.
Beta-Glucans  priekšrocības: brīvo radikāļu neitralizēšana; audu reģenerācijas paātrināšanās; ādas stāvokļa uzlabošana; holesterīna līmeņa pazemināšana; prebiotiskais efekts; peristaltikas uzlabošana; vielmaiņas paātrināšanās; pazeminaglikozes līmeni asinīs.

Inulīns ir ķīmisks polisaharīds, kas sastāv no ilgas fruktozes molekulu ķēdes. Dabā tas ir atrodams kā daudzu augu krājums. Bagātākais inulīna avots ir cigoriņu sakne un artišoks, bet tas ir atrodams arī visās sīpolās un praktiski visu augu uzturā. Tas ir smalks, balts, ūdenī šķīstošs pulveris bez izteiktas garšas vai smakas, ko īpaši novērtē ar uzturvērtībām un zemu kaloriju saturu (1 kcal / g). To parasti izmanto kā cukura un tauku aizstājēju (produktos ar zemu tauku saturu). Inulīns ir nesagremojams cilvēka ķermenim, netiek absorbēts asinsritē un nav iesaistīts metabolismā – tomēr tas ir ārkārtīgi labvēlīgs organismam. Tās galvenā darbība ir resnā zarna, kur tā kalpo par barības vielu avotu zarnu mikroorganismiem.Tas nodrošina optimālus dzīves apstākļus “draudzīgām” baktērijām, veicina to augšanu un dalīšanos, tādējādi novēršot nevēlamu “naidīgu” baktēriju pavairošanu. Šo īpašību dēļ pamatoti tiek uzskatīts, ka inulīnam ir probiotiska iedarbība, kas uzlabo zarnu darbību un netieši stiprina imūnsistēmu. Cita starpā tas palīdz novērst infekciozu caureju un palielina ķermeņa izturību pret infekcijām. Tas aizsargā zarnu no iekaisuma un pat vēža zarnu slimībām. Pietiekams inulīna daudzums regulē peristaltiku, nodrošina regulāru iztukšošanos un tādējādi darbojas pret aizcietējumiem. Inulīns ir īpaši piemērots diabēta slimniekiem, jo ​​tas regulē cukura līmeni asinīs, pazemina paaugstinātu asinsspiedienu un to bez riska var izmantot kā saldinātāju.

Spirulīna ir zilaļģu veids, kas ir neticami veselīga cilvēkam. Tā var palīdzēt cīņā ar asinsspiediena problēmām, cukura līmeni, depresiju, veicināt enerģiju, kā arī palīdzēt svara zaudēšanā. Spirulīna sniedz ļoti daudzus ieguvumus cilvēka organismam, un to tiešām var nosaukt par superēdienu! Spirulīnas lietošana organismā palielina enerģijas daudzumu, tādējādi veicinot garākus treniņus. Spirulīna palīdz uzlabot muskuļu spēku, izturību un veiktspēju. Ja vēlies, lai Tu treniņos spētu darboties ilgāk un veicinātu savu izturību tajos, iekļauj uzturā spirulīnu! Spirulīna ir izplatīts dabisks svara zaudēšanas līdzeklis, kas paātrina vielmaiņu un samazina apetīti. Tās sastāvā ir maz kaloriju un daudz olbaltumvielu.  Protams, paralēli spirulīnas uzņemšanai ir jāievēro sabalansēts uzturs un ikdienā jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Ja Tu esi alerģisks cilvēks un ziedputekšņi, dzīvnieku spalvas vai kas cits veicina alerģijas saasinājumus, spirulīnas lietošana var palīdzēt tos samazināt. Šis dabiskais produkts palīdz samazināt asarošanu un uzlabot elpceļu darbību, kas var būt traucējoši alerģiju saasinājumu brīžos. Spirulīna samazina tādus alerģiskus simptomus kā niezi, šķaudīšanu un aizliktu degunu. Spirulīna palīdz uzlabot ne tikai fizisko, bet arī garīgo veselību. Tās sastāvā ir triptofāns – aminoskābe, kas palielina serotonīna daudzumu smadzenēs, kas ir atbildīga par laimes sajūtām un garastāvokli. Spirulīna var palīdzēt cīnīties ar depresiju, bipolārajiem traucējumiem, miegainību, stresu, ēšanas traucējumiem un citām veselības problēmām. Ja Tava garīgā veselība būs sakārtota, tad arī Tavs ķermenis jutīsies labāk, un Tu spēsi paveikt daudz vairāk un uzkrāt vairāk enerģijas.

Ķirbju sēklu olbaltumvielu pulveris – izgatavo no  ķirbju sēklām. Sēklas satur daudz fosfora, magnija, mangāna. Augsts proteīna un vitamīna K avots. Nesatur glutēnu un laktozi. Proteīns piemērots vegāniem.

Sojas proteīns – palīdz mazināt holesterīna līmeni, jo sojas proteīna sastāvā nav holesterīna un palīdz ārstēt osteoporozi, veidojot kaulu masu. Sojas proteīns satur ļoti maz tauku. Piemērots vegāniem.

Zirņu olbaltumvielu pulveris– vegānisks, hipoalerģisks un lielisks dzelzs avots. Nesatur nevienu no astoņiem izplatītākajiem pārtikas alergēniem – zemesriekstus, soju, kviešus, govs pienu, koku riekstus, olas, zivis un vēžveidīgos. Piemērots vegāniem. Satur aminoskābe (bcaa), kas veicina olbaltumvielu uzsūkšanos muskuļos.

Brūno rīsu proteīns – satur  vairāk kā 24g olbaltumvielu. 100% dabisks produkts, un ir piemērota izvēle veģetāriešiem vai cilvēkiem, kuri uzturā neizmanto piena vai sojas produktus, hopoalerģisks.

Kaņepju olbaltumvielas – augstas kvalitātes vegānisks proteīns, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, kā arī šķiedrvielas, veselīgus taukus un minerālvielas. Kaņepju olbaltumvielu pulveris satur omega-6 un omega-3 taukskābes, tas veicina sirds veselību. Tas ir labs antioksidantu un minerālvielu avots, īpaši magnija un dzelzs, kas labvēlīgi ietekmē jūsu veselību.

 

Piesakies jaunumu saņemšanai
Loading

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai www.fitfactory.lv. Uzzināt vairāk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close