fbpx

Bezmaksas piegāde pirkumiem virs 40 EUR uz Omniva pakomātiem, DPD Pickup punktiem vai Pastu visā Latvijā!

×

Rieksti & sēklas

Zemesriekstu sviests, sēklas, ogas, kas lieliski noder kā uzkoda vai piedeva pie pamatēdiena. Visi produkti ir īpaši izvēlēti, lai būtu lietojami aktīva dzīvesveida piekritējiem.

Šķiedrvielas, sauktas arī par balastvielām, ir visu augu (arī zāles un koksnes) galvenā sastāvdaļa. Šķiedrvielas organismā nesadalās un neuzsūcas, jo gremošanas orgāni neizdala vielas, kas varētu apēstās šķiedrvielas sašķelt. Uzņemtas ar uzturu, tās virzās pa gremošanas traktu, izpildot savas funkcijas, un tad tiek izvadītas no organisma ārā. Šķiedrvielām nav uzturvērtības, tomēr uzturā tās ir nepieciešamas, jo palīdz mūsu organismam darboties pēc iespējas labāk – piemēram, šķiedrvielas nodrošina labu vēdera darbību un samazina holesterīna daudzumu organismā.

Čia sēklu labās īpašības slavē uztura zinātnieki visā pasaulē. Tajās ir lielākā daļa mūsu veselībai vērtīgo uzturvielu – bagāts šķiedrvielu, antioksidantu un minerālvielu avots. Nepiesātinātās taukskābes mazina dažādu slimību risku, kā dēļ zinātnieki ierindo čia sēklas superproduktu (superfoods) kategorijā. Tās satur arī olbaltumvielas un dažādus vitamīnus, bet tajās īpaši bagātīgi pārstāvētas uzturvielas gremošanas, asinsrites un enerģijas atbalstam: 1.Par spīti sēklu niecīgajam izmēram, tās ir piesātinātas ar organismam svarīgiem antioksidantiem. To uzdevums ir aizsargāt sēklu kodolā iekapsulētās eļļas, bet mūsu organismā tie neitralizē brīvos radikāļus, tā kavējot šūnu novecošanos. Sēklās bagātīgi atrodama hlorogēnskābe, kofeīnskābe, miricetīns un kvercetīns. Tie visi labvēlīgi ietekmē aknu, sirds, asinsvadu veselību un šūnu atajaunošanos. Piemēram, hlorogēnskābe var mazināt iekaisuma procesus organismā, savukārt, kvercetīns palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. 2. Čia sēklas ir ļoti bagātas ar šķiedrvielām – tās ir vairāk nekā 1/3 no visa sēklu sastāva. Zināms, ka šķiedrvielas atbalsta gremošanas sistēmas darbību un veicina ilgāku sāta sajūtu. To pietiekams daudzumus uzturā samazina holesterīna līmeni un palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. Piemēram, tajās ir divas reizes vairāk šķiedrvielu nekā auzu klijās. 3. Ievērības cienīgā daudzumā čia sēklas satur fosforu, kalciju, kāliju, magniju, dzelzi un cinku. Mūsu ķermenī minerālvielas ir svarīgas dažādu veselības funkciju atbalstam: tās piedalās hormonu veidošanā, kaulu, muskuļu un smadzeņu darbības uzturēšanā. 4. Čia sēklas ir īpaši bagātas ar sirdij labvēlīgajām omega-3 taukskābēm. Apmēram 75% visu sēklās esošo taukvielu veido omega-3 alfa linolēnskābe (ALA), bet ap 20% ir omega-6 taukskābes. Uzskatāms, ka, pateicoties pareizai šo taukskābju attiecībai uzturā, čia sēklas iekļautas superfoodskategorijā. Zinātnieki skaidro, ka ar mūsdienu diētas ēdieniem cilvēki uzņem pārāk maz omega-3 un pārāk daudz omega-6, kas, iespējams, veicina iekaisuma procesus un dažādu slimību veidošanos. Čia sēklas ir viens no tiem produktiem, kas nodrošina nepiesātināto taukskābju pareizu attiecību iekaisuma procesu mazināšanai organismā. Tāpat, piemēram, līdzīgi vērtīgas funkcijas veic arī linsēklas un valrieksti, jo tajos ir daudz vairāk omega-3.

Beta-glikāns ir garās ķēdes polisaharīds, kura vienības ir attēlotas ar glikozi. Tas attiecas uz bioloģiski aktīvām vielām, kas labvēlīgi ietekmē visus iekšējos orgānus un sistēmas. Tas ir šķiedrvielu paveids, kas nozīmē, ka tas palīdz attīrīt zarnas un normalizēt tā mikrofloru. Beta-glikāniem ir pretaudzēju, imūnstimulējoši, pretvīrusu, antibakteriāli, pretsēnīšu, pretparazītu, antioksidanti un radioprotektīvi īpašības. Beta-glikāns ir spēcīgs un nekaitīgs imunitātes aktivators. Tas aktivizē imūnās atbildes, palielinot imūno šūnu nobriešanas ātrumu, mainot to aktivitāti un ievērojami palielinot to dzīves ilgumu.
Beta-Glucans  priekšrocībasbrīvo radikāļu neitralizēšana; audu reģenerācijas paātrināšanās; ādas stāvokļa uzlabošana; holesterīna līmeņa pazemināšana; prebiotiskais efekts; peristaltikas uzlabošana; vielmaiņas paātrināšanās; pazeminaglikozes līmeni asinīs.

Inulīns ir ķīmisks polisaharīds, kas sastāv no ilgas fruktozes molekulu ķēdes. Dabā tas ir atrodams kā daudzu augu krājums. Bagātākais inulīna avots ir cigoriņu sakne un artišoks, bet tas ir atrodams arī visās sīpolās un praktiski visu augu uzturā. Tas ir smalks, balts, ūdenī šķīstošs pulveris bez izteiktas garšas vai smakas, ko īpaši novērtē ar uzturvērtībām un zemu kaloriju saturu (1 kcal / g). To parasti izmanto kā cukura un tauku aizstājēju (produktos ar zemu tauku saturu). Inulīns ir nesagremojams cilvēka ķermenim, netiek absorbēts asinsritē un nav iesaistīts metabolismā – tomēr tas ir ārkārtīgi labvēlīgs organismam. Tās galvenā darbība ir resnā zarna, kur tā kalpo par barības vielu avotu zarnu mikroorganismiem.Tas nodrošina optimālus dzīves apstākļus “draudzīgām” baktērijām, veicina to augšanu un dalīšanos, tādējādi novēršot nevēlamu “naidīgu” baktēriju pavairošanuŠo īpašību dēļ pamatoti tiek uzskatīts, ka inulīnam ir probiotiska iedarbība, kas uzlabo zarnu darbību un netieši stiprina imūnsistēmu. Cita starpā tas palīdz novērst infekciozu caureju un palielina ķermeņa izturību pret infekcijām. Tas aizsargā zarnu no iekaisuma un pat vēža zarnu slimībām. Pietiekams inulīna daudzums regulē peristaltiku, nodrošina regulāru iztukšošanos un tādējādi darbojas pret aizcietējumiem. Inulīns ir īpaši piemērots diabēta slimniekiem, jo ​​tas regulē cukura līmeni asinīs, pazemina paaugstinātu asinsspiedienu un to bez riska var izmantot kā saldinātāju.

Saldie šokolādes krēmi bez pievienota cukura un palmu eļļas – veselīga un garda alternatīva parastajam šokolādes krēmam, bagātīgi satur organismam nepieciešamās uzturvielas, piemēram, olbaltumvielas, šķiedrvielas, antioksidantus un vitamīnus. Neveselīgās palmu eļļas vietā šis šokolādes krēms satur saulespuķu eļļu. Turklāt, tas nesatur pievienoto cukuru ‒ tā vietā ir izmantots saldinātājs maltīts, kura kaloritāte ir par 70% mazāka nekā cukuram. Līdz ar to piemērots, ja vēlies notievēt, bet no saldumiem grūti atturēties.

Musli – Tas nāk par labu jūsu sirdij. Musli satur auzu klijas, kas satur auzu šķiedru, ko sauc par beta-glikānu. Saskaņā ar pētījumiem beta-glikāns var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni līdz pat 10 procentiem. Regulāri ēdot musli, jūs krasi uzlabosit savu sirds veselību. Muslis ir lieliski piemērots jūsu gremošanas sistēmai, jo tajā ir daudz šķiedrvielu. Tas sastāv no veseliem graudiem, un tajā ir arī ļoti maz kaloriju. Veseli graudi palīdz uzlabot vielmaiņu, kā arī ilgāku laiku saglabā sāta sajūtu. Pētījumi liecina, ka auzas var palīdzēt jums zaudēt svaru.

Zemesriekstu krēms zemesrieksti stimulē apetīti samazinošā hormona – Peptīda YY izdalīšanos organismā. Viens no jaunākajiem pētījumiem zemesriekstu slavas piepildījumam ir tā saucamais Otrās maltītes efekts ,kas uzrāda, ka zemesriekstu un zemesriekstu sviesta lietošana samazina vēlmi ēst pat līdz 12 stundām, pateicoties paaugstinātai sāta hormona izdalīšanai.   Zemesriekstu sviestam ir pat spēcīgāks efekts nekā vienkāršiem zemesriekstiem, iespējams, tāpēc, zemesriekstu sieniņu šūnas apstrādes procesā tiek sarautas. Pateicoties zemesriekstu sviesta olbaltumvielu un šķiedrvielu saturam, tas liek justies paēdušam ilgāku laiku, sniedzot sāta sajūtu, un kalpo kā ideāla alternatīva neveselīgiem našķiem, palīdzot kontrolēt kaloriju uzņemšanu. Tieši proteīna saturīgums un veselīgo eļļu esamība zemesriekstos to veido par top produktu tievētājiem un atlētiem. Proteīnu jeb olbaltumvielas saturošie produkti ne tikai lieliski palīdz sajust sāta sajūtu, bet tas ir viens no neatņemamiem muskuļu veidošanas un atjaunošanas elementiem. Zemesriekstu sastāvā ir vairāk arginīna nekā jebkurā citā produktā, tai skaitā riekstos, kas stimulē asinsspiediena  un holesterīna samazināšanos un veido zemesriekstus par top produktu sirds un asinsvadu slimību ārstēšanā.  Arginīns veicina asins plūsmu, uzlabojot muskuļu apgādi ar barības vielām un skābekli, līdz ar to palielinās muskuļu izturība. Zemesrieksti uzlabo asinsriti un līdz ar to kognitīvās funkcijas – atmiņu, koncentrēšanās spējas un arī dzirdi. Tievētājiem Iesakām – zemesriekstu sviestu pataupīt brokastu laikam un apstāties pie otrās karotītes.

Piesakies jaunumu saņemšanai
Loading

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai www.fitfactory.lv. Uzzināt vairāk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close