fbpx

Bezmaksas piegāde pirkumiem virs 40 EUR uz Omniva pakomātiem, DPD Pickup punktiem vai Pastu visā Latvijā!

×

Super-produkti

Superprodukti jeb Superfoods ir īpaši bagāti produkti ar uzturvielām, tie atšķiras ar lielu daudzumu antioksidantu, šķiedrvielu, vitamīnu, mikroelementu un citu cilvēka organismam vērtīgu vielu, kurus var pievienot savai ikdienas maltītei.

Antioksidanti ir dabiskas vai mākslīgas vielas, kas novērš vai aizkavē dažādu šūnu bojājumus. Tie samazina brīvo radikāļu ietekmi, kas veidojas no dažādām ķīmiskajām vielām, kas savukārt rodas neveselīga uztura, smēķēšanas, ultravioleto staru un citu kaitīgu ieradumu un faktoru ietekmē. Antioksidantus var uzņemt ar pārtiku, un tie ir atrodami tādos produktos kā augļi, garšaugi, rieksti, jūras veltes un citur. Tomēr, ja caur uzturu nav iespējams uzņemt pietiekamu antioksidantu devu, ieteicams plašajā uzturu bagātinātāju klāstā atrast sev piemērotāko.

Spirulīna ir zilaļģu veids, kas ir neticami veselīga cilvēkam. Tā var palīdzēt cīņā ar asinsspiediena problēmām, cukura līmeni, depresiju, veicināt enerģiju, kā arī palīdzēt svara zaudēšanā. Spirulīna sniedz ļoti daudzus ieguvumus cilvēka organismam, un to tiešām var nosaukt par superēdienu! Spirulīnas lietošana organismā palielina enerģijas daudzumu, tādējādi veicinot garākus treniņus. Spirulīna palīdz uzlabot muskuļu spēku, izturību un veiktspēju. Ja vēlies, lai Tu treniņos spētu darboties ilgāk un veicinātu savu izturību tajos, iekļauj uzturā spirulīnu! Spirulīna ir izplatīts dabisks svara zaudēšanas līdzeklis, kas paātrina vielmaiņu un samazina apetīti. Tās sastāvā ir maz kaloriju un daudz olbaltumvielu.  Protams, paralēli spirulīnas uzņemšanai ir jāievēro sabalansēts uzturs un ikdienā jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Ja Tu esi alerģisks cilvēks un ziedputekšņi, dzīvnieku spalvas vai kas cits veicina alerģijas saasinājumus, spirulīnas lietošana var palīdzēt tos samazināt. Šis dabiskais produkts palīdz samazināt asarošanu un uzlabot elpceļu darbību, kas var būt traucējoši alerģiju saasinājumu brīžos. Spirulīna samazina tādus alerģiskus simptomus kā niezi, šķaudīšanu un aizliktu degunu. Spirulīna palīdz uzlabot ne tikai fizisko, bet arī garīgo veselību. Tās sastāvā ir triptofāns – aminoskābe, kas palielina serotonīna daudzumu smadzenēs, kas ir atbildīga par laimes sajūtām un garastāvokli. Spirulīna var palīdzēt cīnīties ar depresiju, bipolārajiem traucējumiem, miegainību, stresu, ēšanas traucējumiem un citām veselības problēmām. Ja Tava garīgā veselība būs sakārtota, tad arī Tavs ķermenis jutīsies labāk, un Tu spēsi paveikt daudz vairāk un uzkrāt vairāk enerģijas.

Moringa ir augs ar imunitāti spēcinošām iedarbībām. Moringa ir labs C vitamīna un antioksidantu avots, kas palīdz spēcināt imunitāti. Iekaisumu samazinoša iedarbība. Moringa satur vairākus polifenolus. Polifenoli ir augos sastopamas aktīvās vielas, kas pasargā augus no ārējiem kaitīgiem faktoriem. Kad uzņemam šādus polifenolus, tie organismā stimulē antioksidantu aktivitāti. Savukārt antioksidanti mūsu organismā neitralizēšūnām kaitīgos brīvos radikāļus. Šis process nodrošina iekaisuma samazināšanos organismā, kas ir atbildīgs par dažādām hroniskām saslimšanām. Lai gan ir tūkstošiem zināmu polifenolu, dažus no tiem ir vērts pieminēt, ko satur moringa. Tie ir beta-sitosterols, kvercetīns un kemferols – savienojumi, kuriem ir būtiska nozīme holesterīna samazināšanā un iekaisuma pazemināšanā. Samazināt cukura līmeni asinīs. Pētījumu dati liecina, ka lietojot moringu, tā samazina cukura līmeni asinīs.

Čaga tā ir parazitārās sēnes – bērza melnās spulgpiepes – izraisīts veidojums uz koka. Čaga ir īpaši bagāta ar mikroelementiem – čagā ir aptuveni 7% dažādu minerālvielu, tas ir ļoti daudz! Te ir ļoti lielā daudzumā mangāns, līdz ar to tā iedarbība ir ļoti koncentrēta un spēcīga. Čagai ir pirmkārt labas pretsāpju īpašības, piemīt spējas mazināt spazmas,  spēj spēcināt imunitāti, faktiski, tonizē, spēj cilvēku uzmundrināt, padarīt dzīvelīgāku. Čagu pielieto, kā simptomātisku līdzekli onkoloģisku saslimšanu gadījumā, tā uzlabo onkoloģiski slimo cilvēku kopējo stāvokli, tāpat to pielieto kuņģa –zarnu trakta slimību ārstēšanai: hroniskais gastrīts, hiperkinētiskā tipa diskinēziju, nesaasinātu kuņģa un 12-pirkstu zarnas čūlas, kuņģa un zarnu polipozes, gastralģija, enteralģija, aknu un liesas problēmas. Čagas preparātus lieto bezmiega gadījumā, lai nomierinātu nervu sistēmu, lai sakārtot katalāzo un proteāzo vielapmaiņu, lai palielinātu ķermeņa noturību pret infekciju saslimšanām.

Inulīns ir ķīmisks polisaharīds, kas sastāv no ilgas fruktozes molekulu ķēdes. Dabā tas ir atrodams kā daudzu augu krājums. Bagātākais inulīna avots ir cigoriņu sakne un artišoks, bet tas ir atrodams arī visās sīpolās un praktiski visu augu uzturā. Tas ir smalks, balts, ūdenī šķīstošs pulveris bez izteiktas garšas vai smakas, ko īpaši novērtē ar uzturvērtībām un zemu kaloriju saturu (1 kcal / g). To parasti izmanto kā cukura un tauku aizstājēju (produktos ar zemu tauku saturu). Inulīns ir nesagremojams cilvēka ķermenim, netiek absorbēts asinsritē un nav iesaistīts metabolismā – tomēr tas ir ārkārtīgi labvēlīgs organismam. Tās galvenā darbība ir resnā zarna, kur tā kalpo par barības vielu avotu zarnu mikroorganismiem.Tas nodrošina optimālus dzīves apstākļus “draudzīgām” baktērijām, veicina to augšanu un dalīšanos, tādējādi novēršot nevēlamu “naidīgu” baktēriju pavairošanuŠo īpašību dēļ pamatoti tiek uzskatīts, ka inulīnam ir probiotiska iedarbība, kas uzlabo zarnu darbību un netieši stiprina imūnsistēmu. Cita starpā tas palīdz novērst infekciozu caureju un palielina ķermeņa izturību pret infekcijām. Tas aizsargā zarnu no iekaisuma un pat vēža zarnu slimībām. Pietiekams inulīna daudzums regulē peristaltiku, nodrošina regulāru iztukšošanos un tādējādi darbojas pret aizcietējumiem. Inulīns ir īpaši piemērots diabēta slimniekiem, jo ​​tas regulē cukura līmeni asinīs, pazemina paaugstinātu asinsspiedienu un to bez riska var izmantot kā saldinātāju.

Šķiedrvielas, sauktas arī par balastvielām, ir visu augu (arī zāles un koksnes) galvenā sastāvdaļa. Šķiedrvielas organismā nesadalās un neuzsūcas, jo gremošanas orgāni neizdala vielas, kas varētu apēstās šķiedrvielas sašķelt. Uzņemtas ar uzturu, tās virzās pa gremošanas traktu, izpildot savas funkcijas, un tad tiek izvadītas no organisma ārā. Šķiedrvielām nav uzturvērtības, tomēr uzturā tās ir nepieciešamas, jo palīdz mūsu organismam darboties pēc iespējas labāk – piemēram, šķiedrvielas nodrošina labu vēdera darbību un samazina holesterīna daudzumu organismā.

Kviešu zelmenis ir kviešu graudu zaļie dzinumi, kas bagātīgi satur dabiskos vitamīnus, minerālvielas, hlorofilu un enzīmus koncentrētā daudzumā. Zelmeņa un tā sulas lietošana uzturā ir unikāls veids, kā uzlabot veselību un pasargāties no slimībām. Kviešu zelmenis lieliski attīra asinis, orgānus un gremošanas traktu no piesārņojuma. Tas stimulē vielmaiņu un enzīmu darbību, jo bagātina asinis. Šis zaļais augs ir viens no vispilnīgākajiem pārtikas produktiem, jo tā sastāvā ir 98 no 102 uz zemes sastopamiem elementiem.
Tā brīnumainais sastāvs palīdz samazināt asinsspiedienu, jo paplašina asinsvadus, normalizē vairogdziedzera darbību un ķermeņa svaru, uzlabo gremošanas darbību. Zelmeņa lietošana uzturā aizsargā no toksīnu un kancerogēno vielu kaitīgās iedarbības, uzlabo aknu darbību un cīnās ar audzējiem. Viena no svarīgākajām zelmeņa sastāvdaļām ir hlorofils, kam ir magnētam līdzīga īpašība izvilkt toksīnus no šūnām. Hlorofils jeb «augu asinis» spēj nomierināt un sadziedēt iekšējos audus, turklāt zelmenī sastopamais hlorofils ir bagāts ar skābekli un gaismas enerģiju, kas nodrošina vislabvēlīgāko vidi prātam un ķermenim.

Kakao pulveri iegūst samaļot kakao pupiņas. Tas ir augstvērtīgs antioksidantu, minerālvielu, īpaši magnija avots. Kakao piemīt libido veicinošas īpašības un tas satur serotonīnu, kas atzīts par laimes un labsajūtas veicinātāju hormonu. Kakao pulveris palielina enerģiju. Atšķirībā no kakao pupiņām, kakao pulveris satur mazāk tauku un vairāk šķiedrvielu un olbaltumvielu.

Konjac makaroni Tās ir garas un plānas caurspīdīgas baltas nūdeles, bez garšas un smaržas. Atšķirībā no tradicionālajām nūdelēm, japāņu nūdeles gatavo nevis no kviešu miltiem, bet gan no konjac auga saknes, kas pazīstama arī kā konjac. Tā ir viszemākā kaloriju nūdele pasaulē. Šķiet, ka tikai ūdens satur mazāk kaloriju. 100 g nūdeles satur tikai 9 kcal. Tas ir gandrīz 12 reizes mazāk nekā zaļā ābolā. Šķiedras īpašība ir tāda, ka satur nešķīstošas vielas, kas, nonākot zarnās, uzbriest, radot sāta sajūtu kuņģī. Bet turklāt, kamēr konjac šķiedra paliek cilvēka ķermenī, tā absorbē toksīnus, lieko holesterīnu un glikozi, un pēc tam tiek pilnībā izvadīts.

Sarkano lēcu makaroni ir vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu nekā parastajos kviešu makaronos, tādējādi nodrošinot zemāku glikēmiskā indeksa rādītāju. Tas arī parasti satur vairāk dzelzs nekā parasti. Viena sarkano lēcu makaronu porcija satur par 5% mazāk kalorijas nekā tā ekvivalents no kviešiem. Tas satur arī divreiz vairāk gramu šķiedra par porciju.Vairs nav jādomā par pievienošanas veidiem proteīni makaronu ēdieniem. Kviešu makaroni vienā porcijā var saturēt tikai 7 gramus olbaltumvielu, bet sarkano lēcu variācijai ir gandrīz divreiz vairāk nekā 13 grami. Tas padara sarkano lēcu makaronu par lielisku izvēli ikvienam, kas meklē veidus, kā kompensēt proteīna deficītu.

Piesakies jaunumu saņemšanai
Loading

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai www.fitfactory.lv. Uzzināt vairāk

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close